lördag 17 oktober 2009

Högt spel

Nästan helt ljudlöst och i skydd av mörkret smög han nedför den vindlande trappan. Utanför huset kunde han höra höststormen slita i trädtopparna och vinden fick det gamla trähuset att knaka och knäppa. Han stannade. Av erfarenhet visst han att det tredje trappsteget brukade knarra ganska högt och nu ville han inte riskera att bli avslöjad. Han tog ett extra långt kliv över de sista stegen i trappan och satte ned foten på hallgolvet. Han drog djupt efter andan och log stillsamt för sig själv där han stod ensam i det mörka huset. Så långt hade allt gått planenligt.

Han svepte den gamla morgonrocken tätare omkring sig och drog åt det fransiga frottéskärpet runt midjan. Det var snart dags. Han kände hur pulsen ökade och adrenalinet började strömmade genom kroppen och skärpta alla hans sinnen. Han tog ett par snabba steg över hallgolvet i riktning mot sitt kontor, elegant undvek han att sätta den högra foten i en väska med gamla träningskläder som någon kastat mitt på golvet. Han skulle just lägga handen på dörrhandtaget till kontorsdörren när en våldsam smärta skar igenom hans kropp. Han kvävde impulsen att skrika rakt ut när en blå legobit borrade sig djup in i hans hålfot. Han väste irriterat och sparkade iväg legobiten in i ett hörn.

Han öppnade sakta dörren och steg in. Äntligen. Han sjönk ned i den bekväma kontorsstolen och loggade in sig på datorn. Ur den översta skrivbordslådan fiskade han snabbt upp en godispåse som han lyckats smussla undan just för denna stund.

Att spela bingo online var inte bara ett simpelt nöje som då och då gav en liten men välkommen extrainkomst, utan snarare en passion. Men han visste att insatserna var enorma, för i ett hus fullt av tonåringar finns ingen nåd att få och det skulle det inte bli vackert om han nattliga äventyr avslöjades.

Inga kommentarer: